آشنایی با بهترین کیفیت پارچه

هر آنچه که باید درباره پارچه نخی بدانید!

پارچه نخی چیست؟ پارچه نخی همان پارچه پنبه ای است که در زبان عامیانه میان مردم به آن پارچه نخی گفته می شود. از جمله خصوصیات پارچه می توان به مواردی همچون عبور هوا از میان تار و پود آن، خنک بودن، نرمی، گوله نشدن، عدم ایجاد حساسیت و انتقال حررات بدن به بیرون اشاره کرد.

به همین دلیل پارچه نخی برای فصول گرم، پارچه ی مناسبی است. نکته ی دیگری که در مورد پارچه نخی باید به آن اشاره کنیم این است که پارچه نخی دارای رنگ ها و طرح های متنوعی است که شما می توانید از میان این همه رنگ و طرح، رنگ و طرح مورد نظر خود را انتخاب کنید.

اما در مورد الیافی که در پارچه نخی به کار می رود باید بگوییم که الیافی که در پارچه نخی استفاده می شوند به سه دسته ی الیاف طبیعی، مصنوعی و مخلوط تقسیم می شود.

برای یادگیری بیشتر ، مطلب ” آشنایی کامل با انواع الیاف طبیعی و مصنوعی ” را حتما بخوانید!

جالب است بدانید که یکی از انواع پارچه ی کودری یا پارچه کدر که در میان مردم شناخته شده است نوعی پارچه نخی است و به صورت تخت بافت است که با استفاده از الیاف ویسکوز به صورت تار و پودی و در عرض های مختلف و به صورت ساده و طرح دار توسط کارخانجات نساجی تولید می شوند.

جنس نخی به چه پارچه ای می گویند؟

چیزی به اسم پارچه جنس نخی وجود ندارد؛ بلکه درست آن، پارچه پنبه ای است. نخی در واقع صفت برای پارچه است و نام پارچه محسوب نمی شود.
در واقع تمامی پارچه های بافته شده، نخی هستند. این نخ می تواند از الیاف مختلفی ساخته شده باشد. پارچه های جنس نخی اصطلاحا به پارچه هایی گفته می شوند که الیاف ویسکوز یا پنبه بیشتری در بافت آن ها موجود است و جزو الیاف طبیعی محسوب می شوند (الیاف طبیعی شامل: پنبه، کتان، پشم، ابریشم و ویسکوز هستند). پارچه های جنس نخی (پنبه ای) انواع مختلفی دارند.

یکی از انواع پارچه هایی که در میان عامه مردم به پارچه جنس نخی شهرت دارند، پارچه های کودری یا کدری هستند که به صورت تخت بافت تار و پودی با الیاف ویسکوز در عرض های مختلف به صورت ساده یا طرح دار توسط کارخانجات نساجی تولید می شوند. در مطلب «پارچه کودری نخی؛ شناخت و راهنمای خرید» به این نوع پارچه، انواع، ویژگی ها و نحوه خرید آن پرداختیم. برای توضیحات کامل تر در این مورد می توانید به این مطلب مراجعه کنید.

جنس پارچه نخی

یکی دیگر از مسائلی که در مورد پارچه نخی لازم است بدانید این است که جنس این پارچه چیست. شاید برای شما هم این سوال ایجاد شده باشد که جنس پارچه نخی چیست و چگونه می توان جنس آن را تشخیص داد.

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که برای این که شما بتوانید جنس پارچه نخی را تشخیص دهید راه حل خاصی وجود ندارد یعنی شما نمی توانید بر اساس زبری، لطافت، نازکی و یا ویژگی های این چنینی جنس پارچه نخی را تشخیص دهید.

اما به این نکته توجه داشته باشید که جنس های پارچه ی پنبه ای معمولا مات تر از پارچه هایی هستند که جنس پارچه ی آن ها از پلی استر است و همچنین قیمت کمتری نسبت به پارچه های دارای مواد دارند.

در ضمن پارچه های نخی خاصیت کشسانی ندارند و همچنین این که زود چروک می شوند.

منظور فروشندگان از جنس نخی این است که پارچه یا لباس از نخ تهیه شده است، اما منظور مردم از جنس نخی، جنس پنبه ای است، ولی فروشندگان از این ترفند استفاده می کنند تا دروغ نگفته باشند و فروش بیشتری داشته باشند.

البته صرفا پنبه ای بودن پارچه، دلیل مناسبی برای خوب بودن پارچه نیست؛ به خصوص در ایران که هنوز از نخ های پنبه ای با تکمیل های سنتی استفاده می شود.

تشخیص جنس پارچه نخی

تشخیص این که جنس پارچه یا پوشاک مورد نظر از پنبه است یا خیر احتیاج به تجربه فراوان دارد. ضخامت و نوع نرمی و زبری ربطی به جنس نخ ندارد، بلکه این ویژگی ها به نوع بافت مربوط می شود. یکی از راه هایی که می توان جنس این نوع پارچه را تشخیص داد براق بودن پارچه نخی است. غیر از ویژگی مرسریزه بودن، پارچه نخی دارای ویژگی مات بودن هستند.

پارچه هایی که براق هستند از جنس پلی استر و یا در اصطلاح مواد ساخته شده اند. البته شما می توانید پنبه های مرسریزه ه براق هستند را از قیمت بالایی که دارند تشخیص دهید.

نکته ی دیگری که در مورد جنس پارچه های نخی باید به آن توجه داشته باشید این است که صرف این که پارچه پنبه ای باشد دلیل مناسبی برای خوب بودن پارچه نیست. مخصوصا در ایران که هنوز هم از نخ های پنبه ای با تکمیل سنتی استفاده می شود.

یکی دیگر  از راه هایی که می توانید متوجه شوید که پارچه ای که استفاده می کنید نخی است یا خیر، یک تکه از پارچه را بسوزانید اگر پارچه در هنگام سوختن جمع شد جنس پارچه، پنبه ای و یا نخی نیست ولی اگر پودر شد و دود سفیدی از آن خارج شد پارچه ی پنبه ای است.

لاکرا جزو مواد است که معمولا جنس های کشی از لاکرا تشکیل شده اند. در نتیجه درصدی از محصولات کشی از مواد است.

همچنین این که این پارچه به دلیل این که پایه ی گیاهی دارند در هنگام سوختن بویی مانند مانند سوختن کاغذ یا چوب دارند.

مزایای استفاده از پارچه های نخی

افرادی که از پارچه های نخی استفاده می کنند می توانند از مزایای استفاده از این پارچه بهره مند شوند که این مزایا شامل موارد زیر می شوند:

  • با پوست سازگار هستند.
  • به دلیل این که این نوع پارچه جریان هوا را از خود عبور می دهد نسبت به سایر الیافی که انسان استفاده می کند کمتر باعث ایجاد تعرق می شود.
  • گوله نمی شود.
  • اگر فرد در هنگام پوشیدن لباس نخی عرق کند، این لباس خیلی دیرتر نسبت به لباس های دیگر، بوی بد بدن را به خود جذب می کند.
  • حساسیت ایجاد نمی کنند.
  • خنک بودن
  • مقاومت و عمر بالایی دارند.
  • شستشو و لکه گیری آسان نیز یکی از مزایای پارچه نخی است.
  • یکی دیگر از مزایا، لطافت آن است.
  • و در نهایت این که لباس هایی که از الیاف پنبه ای تولید می شوند ضخیم تر و البته گرم تر هستند به همین دلیل می توانند در سرما از بدن انسان محافظت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *